Masové fondue po čínsku

Kategorie: Fondue
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
400 g hovězí svíčkové
200 g kuřecích prsíček
200 g kachních prsíček
250 g sojových výhonků
1 hlávkový salát
1 menší kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru
250 g čínských nudlí
4 snítky máty
Vývar:
1 kostka slepičího vývaru
1 lžíce sojové omáčky
1 menší mrkev
2 mladé cibulky
1 pórek (bílá část)
pepř


Postup
V litru vody rozpustíme kostku slepičího bujónu. Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme a přidáme společně se sojovou omáčkou a pepřem do vývaru. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Maso nakrájíme na tenké plátky, které rozprostřeme do vějíře na talíři. Ve vroucí vodě (5 dl) povaříme asi 1 minutu sojové výhonky, vyjmeme a necháme okapat. Stejným způsobem připravíme i čínské nudle. Hlávkový salát omyjeme, rozebereme na listy a přendáme do mísy. Snítky máty také rozebereme na lístky. Do misek rozdělíme sojové výhonky, čínské nudle, strouhaný zázvor a lístky máty. Hotový vývar nalijeme do speciálního kotlíku (chuo-kuo) na fondue a nastavíme na střední teplotu. Do malého kovového sítka klademe postupně list salátu, kousek masa, sojové výhonky nebo nudle, zázvor a mátu. Noříme do horkého vývaru.



www.netkucharka.cz