Bílá cibulová omáčka

Kategorie: Fondue
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor:

Suroviny
3 cibule
4 lžíce oleje
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce octa z sherry
1 lžíce hořčice
2 lžíce dobrého oleje
2 žloutky
sůl
mletý pepř


Postup
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kolečka. Olej rozehřejme, cibuli na něm 10 minut dusíme, pak ji poprášíme třtinovým cukrem. Karamelizujeme asi 2 minuty, necháme vychladnout a vše rozmixujeme, poté vmíchám ocet z sherry, hořčici, dobrého oleje a žloutky až vznikne omáčka, kterou ochutíme solí a mletým pepřem. Uložíme do chladu.



www.netkucharka.cz