Italské fondue

Kategorie: Fondue
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 stroužek česneku, přepůlený
1,25 hrnku mléka
2 hrnky strouhaného sýra Mozzarella
200 g plísňového sýra (niva)
0,5 hrnku jemně storuhaného Parmezánu
2 lžičky kukuřičné moučky
3 lžíce suchého bílého vína
K namáčení:
salám
tlusté tyčinky
olivy


Postup
1. Kotlík vymažeme rozříznutou stranou česneku. Vlijeme mléko a ohřejeme až začne vřít. 2. Vmícháme dovnitř všechen sýr a pokračujeme v míchání dokud se všechen nerozpustí. 3. V misce rozmícháme kukuřičnou moučku s vínem a vmícháme do sýrové hmoty, vaříme za stálého míchání asi 2-3 minuty nebo dokud hmota nezhoustne a krémovatí. Podáváme s plátky suchého salámu nebo salámovými tyčinkami pokrájenými na kostičky, silnými tyčinkami z pizza těsta a olivami.



www.netkucharka.cz