Pampeliškové víno

Kategorie: Nakládané
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 litry pampeliškových květů
(okvětních plátků)
2 litry pramenité vody
1 pomeranče, - kůra z
1 citron
1000 g cukru
2,5 cm kořene zázvoru
půl lžičky pivovarských kvasnic
0,5 krajíčku chleba


Postup
Okvětní plátky dejte do velikého polévaného hrnce a přelijte pravě vroucí vodou. Překryjte čistým plátnem a nechte 3 dny stát, občas promíchejte.

Vodu pak slijte do jiného hrnce, přidejte nakrájenou kůru, cukr, zázvor, plátky vydrhnutého citronu a vařte 30 minut.

Pak tekutinu slijte a vychlaďte, přidejte kvasnice namazané na chleba a nechte 2 dny stát. Přefiltrujte (nejlépe do soudku) a zazátkujte.

Po dvou měsících zrání stočte víno do lahví a uzavřete korkem.



www.netkucharka.cz