Kategorie: Ryby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 filety lososa
citr. šťáva
olivový olej
1 stroužek česneku
koření- italské bylinky
špetka zázvoru
1 smetana
1 KL švestkových povidel
sůl
Postup
Filety lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou a zakápneme citr. šťávou, osolíme, okořeníme. V teflonové pánvi si rozpálíme 1 PL olivového oleje a lososa na něm opečeme z každé strany 3-4 minuty. Poté ho vyjmeme, na pánev vylejeme kelímek smetany a dáme kávovou lžičku /(nemusí být vrchovatá ) švestkových povidel. Metličkou v pánvi rozšleháme a přidáme stroužek česneku. Jako příloha jsou dobré brambory, ale šly by i bramborové noky.
Rychlé a nenáročné na ingredience.
www.netkucharka.cz