Losos se smetanovo-povidlovou omáčkou

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 filety lososa
citr. šťáva
olivový olej
1 stroužek česneku
koření- italské bylinky
špetka zázvoru
1 smetana
1 KL švestkových povidel
sůl


Postup
Filety lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou a zakápneme citr. šťávou, osolíme, okořeníme. V teflonové pánvi si rozpálíme 1 PL olivového oleje a lososa na něm opečeme z každé strany 3-4 minuty. Poté ho vyjmeme, na pánev vylejeme kelímek smetany a dáme kávovou lžičku /(nemusí být vrchovatá ) švestkových povidel. Metličkou v pánvi rozšleháme a přidáme stroužek česneku. Jako příloha jsou dobré brambory, ale šly by i bramborové noky.
Rychlé a nenáročné na ingredience.



www.netkucharka.cz