Kategorie: Poháry/zmrzliny Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
Ingredience:
250 g jahod
500 ml smetany na šlehání
100 g čokolády - nejlépe bílé, ale já použila čokoládu na vaření
6 PL mléka
500 g tvarohu
4 PL moučkového cukru
piškoty
Postup
Postup:
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme rozlámanou čokoládu a zahříváme do té chvíle, než se čokoláda rozpustí. Ihned odstavíme a necháme čokoládu zchladnout.
Šlehačku ušleháme.
Tvaroh ušleháme s cukrem.
Tvaroh rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny vmícháme rozpuštěnou čokoládu a pak ušlehanou šlehačku.
Druhou polovinu tvarohu rozmícháme s druhou polovinou ušlehané šlehačky.
Jahody rozmixujeme.
Do mísy nebo jednotlivých pohárů vrstvíme oba druhy krémů a proléváme umixovanými jahodami. Mezi vrstvy prokládáme piškoty.
Vychladíme a podáváme.
Poznámka
Recept na zvláštní krém za použití čokolády přidal na Labužníka Spiser. Volně jsem upravila dle surovin, které jsem měla k dispozici. Krémy jsem udělala dva, oba byly skvělé!
www.netkucharka.cz