Pan bagnat s polníčkem

Kategorie: Předkrmy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 1
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
3 velká vejce, uvařená natvrdo 1 lžíce olivového oleje 1 velká, nejlépe sladší bílá cibule 1 čerstvá bageta, i celozrnná
Na náplň:
2 2–3 lžíce majonézy citronová šťáva dijonská hořčice 1 stroužek česneku, rozdrcený ančovičky nebo sardelová pasta 2 lžíce sekané petrželky 1 lžíce sekaných oliv sůl a pepř na dochucení 2 hrsti polníčku


Postup
1. Dvě vejce si nechte stranou, zbylé nasekejte. Cibuli nakrájenou na kolečka osmahněte na lžíci oleje dozlatova, asi pět minut. Bagetu rozkrojte, překrojte a vydlabejte. Vydlabanou střídku rozmixujte a promíchejte v misce s majonézou, šťávou, hořčicí, drceným česnekem, sardelovou pastou, sekanými vejci, petrželkou, olivami a podle chuti osolte a opepřete.

2. Při podávání naplňte půlky bagety majonézovou směsí, zakápněte olejem zbylým od smažení cibulky, přidejte kolečka vajec, cibuli a posypte polníčkem. Přikryjte druhou půlkou bagety, nechte chvilku v chladu odpočinout, aby se vůně propojily, a podávejte. Takto obložit můžete i běžný chléb.


Poznámka
Různými variantami obložené bagety, v níž nesmí chybět pikantní nádech ančoviček, voní léto na Azurovém pobřeží…



www.netkucharka.cz