špenát

Kategorie: Přílohy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 balíček mraženého špenátu (já používám porcovaný), 2 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce smetany, 2-3 celá vejce, 2 čajové lžičky česnekové pasty, 1 cibule, asi 2-3cm silný plátek másla


Postup
Děláte špenát a furt to není ono? Zkuste ho tak, jak ho dělám já.


V kastrůlku si na másle necháme zezlátnout cibulku (el. sporák na č. 4). Pak přihodíme povolený špenát, přilijeme asi 2-3 polévkové lžíce vody a necháme pod pokličkou za občasného míchání dusit asi 5-10 minutek. Když je voda skoro pryč, tak přilijeme smetanu, důkladně promícháme a přidáme prolisovaný česnek a vejce. Plotýnku vypneme a ještě necháme špenát dojít za občasného míchání. Dochutíme česnekovou pastou a teprve pak můžeme přisolit, ale většinou je to už zbytečné. A můžeme podávat.


Nejlepší je kupovat sekaný nebo porcovaný salát, ale i ta namletá pasta není špatná.



www.netkucharka.cz