Kategorie: Uzeninové saláty Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
400 g špekáčků
400 g směsi nakládaných perličkových cibulek, kukuřiček, feferonek, čerstvých nebo nakládaných žampionů
1 velká červená cibule
dresink
v poměru 1:1:1 hořčice, olej, 12° pivo
podle chuti střik octa
mletý pepř
sůl
petrželka kudrnka
na podávání hlávkový salát
Postup
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme na kousky krájenou zeleninu. Ingredience na dresink vymícháme do hladké emulze, smícháme s nasekanou kadeřavou petrželkou, se špekáčky a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Poznámka
Z kvalitních špekáčků jsou výteční utopenci i opečená pochoutka u ohně. Naložené se spoustou pikantní zeleniny v marinádě z piva a hořčice však stojí také za pozornost.
www.netkucharka.cz