Vepřová krkovička na okurkách

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g krkovice
sádlo/nebo olej/
sůl
pepř
1 cibule,1
5 sklenice zavařených okurek


Postup
Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na tuku z obou stran. Přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku. Na zbylém tuku osmahneme chvilku cibulku na kostičky a rozložíme na maso. Pánvičku vypláchneme vodou a nalijeme pod maso. Kyselé okurky nakrájíme na kostičky, nasypeme na cibulku, přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě asi hodinku, pak sundáme pokličku a ještě chvilku dopečeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.



www.netkucharka.cz