Krůtí maso s ananasem

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: **
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
2 vykoštěná krůtí stehna
1 cibule
1 dcl bílého vína
0,25 kg ananasových kousků v nálevu (prostě kompot)
2-3 lžičky mletého zázvoru
sladká sojová omáčka
olej na smažení
kostka masoxu


Postup
1. Na oleji vzpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka ho necháme zatáhnout. Podlijeme vínem, přidáme masox a zázvor a zvolna dusíme. Když zůstane v pánvi s masem prakticky jen šťáva, přidáme kousky naloženého ananasu a dál podléváme pouze šťávou z tohoto kompotu. Když je maso hotové, a v pánvi s ním zbyla opět pouze dostatečně hustá šťáva, vypneme sporák a do jídla vmícháme sladkou sojovou omáčku. Jídlo dle chuti dosolíme. Podáváme s rýží



www.netkucharka.cz