Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: ** Počet porcí: 4 Náročnost: středně obtížný Autor: |
Suroviny
1 kuře
1 sklenice sterilovaného zelí (0,7l)
2 lžíce hladké mouky
tuk
cibule
sůl
kmín
Postup
1. Na tuku osmahneme v pekáči pokríjenou cibuli, pak přidáme 2 lžíce hladké mouky a zředíme 2dl vody. Povaříme.
2. Poté vložíme 0,5 sklenice zelí. Na zelí položíme čtvrtky ooleného a okmínovaného kuřete /kmínu klidně více/ a překryjeme zbytkem zelí. Přikryté pečeme asi 30min.
3. Pak kuře vjmeme a položíme nahoru na zelí. Pomalu dopečeme aby mělo křupavou kůrčičku.
4. Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem.
www.netkucharka.cz