Kuřokachna

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: **
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
1 kuře
1 sklenice sterilovaného zelí (0,7l)
2 lžíce hladké mouky
tuk
cibule
sůl
kmín


Postup
1. Na tuku osmahneme v pekáči pokríjenou cibuli, pak přidáme 2 lžíce hladké mouky a zředíme 2dl vody. Povaříme. 2. Poté vložíme 0,5 sklenice zelí. Na zelí položíme čtvrtky ooleného a okmínovaného kuřete /kmínu klidně více/ a překryjeme zbytkem zelí. Přikryté pečeme asi 30min. 3. Pak kuře vjmeme a položíme nahoru na zelí. Pomalu dopečeme aby mělo křupavou kůrčičku. 4. Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem.



www.netkucharka.cz