Domácí guláš

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
600 g hovězího masa
300 g cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce sladké papriky
1 bobkový list
0,37 l masového vývaru
sůl
pepř
2 lžíce měkkého másla
1 lžíce hladké mouky


Postup
1. Maso nakrájíme na třícentimetrové kousky.
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky.
3. Olej zahřejeme a maso na něm zprudka osmahneme. Přidáme cibuli, krátce osmahneme, vmícháme papriku, bobkový list, zalijeme vývarem, necháme přejít varem.
4. Osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme do měkka.
5. Vidličkou utřeme máslo s moukou, po 80 minutách vmícháme k masu.
6. Z omáčky vyjmeme bobkový list, guláš ochutíme a připravíme k podávání.
7. Obměna: papriku, sladkokyselou okurku nebo kyselé zelí drobně nakrájíme a přidáme několik minut před dokončením k masu. Chuť zjemníme kyselou smetanou.
8. Vhodná příloha: těstoviny, také brambory nebo bramborové knedlíky. Špekové knedlíky bez slaniny. Saláty.



www.netkucharka.cz