Postřekovské ledvinky

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g vepřových ledvinek
1 velká cibule
1 párek (2 nožičky)
150 ml smetany
50 g sádla
1 lžíce mleté sladké papriky
1 l hovězího vývaru (nebo bujón z kostky)
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř


Postup
1. Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody, případně zbylý tuk a přes noc je namočíme do mléka.
2. Druhý den ledvinky propláchneme, nakrájíme na tenké plátky, dvakrát až třikrát je povaříme vždy v čisté vodě a nakonec opět dobře propláchneme studenou tak, abychom odstranili sraženiny.
3. Cibuli nakrájíme najemno na kostičky, párek na kolečka.
4. V kastrolu rozpálíme sádlo, přídáme cibuli, párek a lehce orestujeme, až je cibulka do sklovata. Přihodíme připravené ledvinky, zarestujeme, přidáme papriku, opět zarestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, opepříme, osolíme a podusíme doměkka, minimálně 20 minut (během vaření podle potřeby podléváme vývarem), aby se mouka dobře provařila a ledvinky změkly. Na závěr zjemníme smetanou. Podáváme nejlépe s chlebem nebo rýží.



www.netkucharka.cz