Kategorie: Předkrmy Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 7 Náročnost: Autor: |
Suroviny
paštika
(do formy velikosti srnčího hřbetu)
800 g kuřecích jater
100 g másla
1 střední cibule
1 stroužek česneku
2 snítky tymiánu (může být i sušený, mezi prsty rozemnout tak dvě špetky)
100 ml bílého portského
sůl
pepř
chutney [ čatný ]
6 středně velkých červených cibulí
150 g másla
200 g sušených švestek
4 lžíce medu
200 ml červeného vína
3 drcené hřebíčky
sůl
pepř
Postup
1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na másle mírně dozlatova, přidáme tymián, očištěná kuřecí játra a dobře propečeme, zakápneme portským a necháme zchladnout.
2. Játra dobře rozmixujeme, vložíme do formy (opět můžete vyložit fólií), sklepneme, zakryjeme fólií nebo alobalem a zatížíme (podle tvaru nádoby třeba litrem mléka) a necháme 24 hodin v lednici ztuhnout.
Cibuli a švestky nakrájíme nahrubo a opečeme v pánvi na másle dozlatova, přidáme drcený hřebíček, med, pepř a sůl, zalijeme vínem a necháme zredukovat do povidlové konzistence a necháme zchladnout.
Chutney podáváme k pašitkám, pečeným masům nebo sýrům.
www.netkucharka.cz