Kategorie: Jehněčí maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
600 g masa z kýty; 20 g másla. 800 g brambor
sůl. pepř
2 cibule. 1 malá kapusta. 1 velká mrkev
80 g slaniny
petrželka
Postup
lrisch Stew je snad nejoblíbenější irský pokrm. Připravuje se jak z jehněčího, tak hovězího masa. Peče se v kameninové nádobě. Přidávají se do něj různé druhy zeleniny, hlavně karotka a kapusta, vždy podle ročního období.
Očištěné odblaněné maso zbavíme tuku a nakrájíme na drobné kostky. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe maso, osolíme, pokryjeme oloupanými a nadrobno nakrájenými brambory, osolíme, opepříme,
přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Další vrstvu tvoří spařená, na nudle nakrájená kapusta a očištěná, na kolečka nakrájená mrkev. Poslední vrstvu tvoří opět brambory.
Navrch dáme na plátky nakrájenou slaninu, zalijeme horkou vodou, přikryjeme a pečeme asi dvě hodiny. Pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.
www.netkucharka.cz