Jehněčí lrish Stew (irská kuchyně)

Kategorie: Jehněčí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g masa z kýty; 20 g másla. 800 g brambor
sůl. pepř
2 cibule. 1 malá kapusta. 1 velká mrkev
80 g slaniny
petrželka


Postup
lrisch Stew je snad nejoblíbenější irský pokrm. Připravuje se jak z jehněčího, tak hovězího masa. Peče se v kameninové nádobě. Přidávají se do něj různé druhy zeleniny, hlavně ka­rotka a kapusta, vždy podle ročního období. Očištěné odblaněné maso zbavíme tuku a nakrájíme na drobné kostky. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe maso, osolíme, pokryjeme oloupanými a nadrobno nakrájenými brambory, osolíme, opepříme, přidáme olou­panou a na kolečka nakrájenou cibuli. Další vrstvu tvoří spa­řená, na nudle nakrájená kapusta a očištěná, na kolečka na­krájená mrkev. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Navrch dáme na plátky nakrájenou slaninu, zalijeme horkou vodou, přikryjeme a pečeme asi dvě hodiny. Pokrm posypeme na­drobno nakrájenou petrželkou.



www.netkucharka.cz