Kůzlečí nebo jehněčí řízky na smetaně

Kategorie: Jehněčí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g kůzlečího nebo jehněčího masa z vykostěné kýty. 200 g cibule, sůl, mletý pepř sladká paprika. 50g sádla. 50g slaniny, 1 lžíce hladké mouky. 1 lžička kaparů, 2 lžičky hořčice, 0,125 l smetany


Postup
Omyté, odblaněné maso nakrájíme na plátky. Do kamenino­vé mísy dáme vrstvu nakrájené cibule, na ni položíme nakle­pané a opepřené řízky a navrch dáme opět cibuli. Zatížíme prkénkem a postavíme na den do chladničky. V kastrole ro­zehřejeme sádlo a na kostičky nakrájenou slaninu. Osmah­neme v ní cibuli z odleželého masa, přidáme osolené a opa­prikované řízky a po obou stranách je zprudka opečeme. Pak přidáme šťávu z odleželého masa, přikryjeme a dusíme asi % hodiny. Měkké řízky přendáme na horkou mísu, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme ji a povaříme. Do zahuštěné omáčky přidáme nasekané kapary, hořčici a zali­jeme kysanou Smetanou. Omáčku povaříme a řízky v ni ještě prohřejeme. Podáváme s vařenými brambory.



www.netkucharka.cz