Jehněčí s olivami

Kategorie: Jehněčí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
4 lžíce olivového oleje
100 g slaniny, nakrájené na menší proužky
2 stroužky česneku, nakrájené na slabé plátky
1 lžička čerstvě nasekaného oregána
150 ml bílého vína
1 čerstvá chilli paprička, nakrájená nadrobno
15 černých oliv


Postup
V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, přidáme maso, slaninu a česnek a zprudka opečeme dohněda. Do malé pánve přidáme víno a oregáno, přivedeme k varu a 3 minuty povaříme. Omáčku přilijeme k masu, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 30 minut. Přidáme chilli papričku a olivy, opět přikryjeme a dusíme doměkka, asi 30-45 minut.



www.netkucharka.cz