Dušené jehněčí maso

Kategorie: Jehněčí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
8 jehněčích kousků
500 g brambor
400 g najemno nakrájeného zelí
1 bílá cibule
1 pórek
300 g hrášku
1 lžíce rostlinného oleje
sůl
pepř mletý
pepř celý
bobkový list
tymián
rozmarýn
petržel
čerstvá petrželka.


Postup
Maso nasolíme, opepříme a dáme restovat na olej. Necháme zhnědnout, pak přilijeme vodu, přivedeme k varu a přidáme koření, které je uloženo v gázovém obalu. Necháme povařit. Přidáme také brambory nakrájené na čtvrtky, zelí, cibuli a pórek. Povaříme 20 min. a přidáme hrášek. Podléváme vodou. Když jsou brambory měkké, vyjmeme koření a podáváme sypané petrželkou.



www.netkucharka.cz