Langoš i na uskladnění

Kategorie: Langoše
Hodnocení: *****
Počet porcí: 8
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
1 kg hladké mouky
5 dkg droždí
0,25 l kyselé smetany
0,25 l čtvrt litru mléka
1 lžičku sody
1 lžičku soli
3 vejce
5 lžic oleje
sůl
česnek, kečup, tvrdý sýr
(moučkový cukr, mletá skořice, povidla)


Postup
Příprava:
Nejprve si udělejte kvásek z droždí a mléka. Poté do něj přidejte ostatní přísady, smíchejte a nechte vykynout. Z vykynutého těsta oddělujte mokrýma rukama kousky a tvarujte je do placek 15 - 17 cm. Placky smažte na vyšší vrstvě oleje (nejlépe ve fritéze). Usmažené langoše potřete česnekem, (kečupem) a posypte strouhaným sýrem. Sladká varianta: moučkový cukr, (mletá skořici), povidla. Zbylé těsto můžete uložit v igelitovém sáčku do lednice. Vydrží nejméně týden.



www.netkucharka.cz