Vánoční vrkoč

Kategorie: Cukroví
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience: Těsto: 0,5 kg hladké mouky
2 dl mléka
120 g tuku
2 vejce
30 g droždí
120 g cukru
lžička soli
Náplň:
120 g rozinek
120 g cukru
skořice


Postup
Postup přípravy: Z přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout (klasickým způsobem). Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a s cukrem, rozinkami a skořicí dusíme, dokud sa nevydusí šťáva. Těsto vyválíme na obdélník asi 1 cm silný a do středu vložíme náplň (do tvaru válce). Těsto na obou okrajích nakrájíme až k náplni šikmými asi 4 cm širokými zářezy. Z pruhů spleteme nad náplní vrkoč. Necháme trochu nakynout a upečeme v troubě. Můžeme polít cukrovou polevou nebo jen pocukrujeme práškovým cukrem.



www.netkucharka.cz