Kategorie: Cukroví Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
Ingredience: Těsto: 0,5 kg hladké mouky
2 dl mléka
120 g tuku
2 vejce
30 g droždí
120 g cukru
lžička soli
Náplň:
120 g rozinek
120 g cukru
skořice
Postup
Postup přípravy: Z přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout (klasickým způsobem). Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a s cukrem, rozinkami a skořicí dusíme, dokud sa nevydusí šťáva. Těsto vyválíme na obdélník asi 1 cm silný a do středu vložíme náplň (do tvaru válce). Těsto na obou okrajích nakrájíme až k náplni šikmými asi 4 cm širokými zářezy. Z pruhů spleteme nad náplní vrkoč. Necháme trochu nakynout a upečeme v troubě. Můžeme polít cukrovou polevou nebo jen pocukrujeme práškovým cukrem.
www.netkucharka.cz