Maso-žampionová bageta

Kategorie: Předkrmy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
1 cibule
2 lžíce rostlinného oleje
350 g mletého masa
1 tavený sýr
3 lžíce jemného kečupu
sůl
pepř
máslo
100 g čerstvých žampionů
1 salátová okurka
2 bagety
50 g sýra eidam


Postup
Postup přípravy: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm rychle osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opékáme. Utřeme sýr spolu s kečupem, pikantně ochutíme solí a pepřem a vmícháme do masa. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Maso vyjmeme z tuku a místo něj vložíme do pánve houby. Přikryté krátce podusíme. Salátovou okurku důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Troubu rozpálíme na 200 °C. Bagety podélně rozkrojíme, lehce pomažeme máslem. Na pečivo položíme nejprve okurky, na ně rozdělíme maso se sýrem a kečupem. Navrch přidáme žampiony a nakonec posypeme sýrem. Dáme do trouby zapéct.



www.netkucharka.cz