Vánoční perníčky - hned měkké

Kategorie: Cukroví
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
300 g pískového cukru
300 g másla (tuku)
4 vejce
1 dl mléka
2 lžičky sody bikarbony
1 lžička skořice
10 rozdrcených hřebíčků
mletý badyán
anýz
velká lžíce kakaa
800 g hladké mouky


Postup
Postup přípravy: Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat, udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby, a přikryté nechat odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválet na tlouštku asi 3 až 4 mm, vykrajovat různe tvary. Pokud nechceme zdobit, před pečením potřít vejcem. Na potřené můžeme rozsypat drobné barevné dortové kuličky apod. Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.



www.netkucharka.cz