Kuře na zelených fazolkách v římském hrnci

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
1 kuře
350 g zmrazené zelené fazolky
8 stroužků česneku
2 cibule
1 červený grep
2 mandarinky
0,5 citronu - šťáva z 1 limetky nebo
3 velké brambory
2 lžičky tmavý cukr nebo med -
2 lžičky strouhaný čerstvý zázvor -
sójová omáčka
sůl
kari koření


Postup
Postup přípravy: Římský hrnec namočíme na 10 min. do studené vody. Připravíme si směs ze šťávy s grepu, mandarinek a limetky (citronu) s medem, zázvorem a sójovou omáčkou a solí. Na dno hrnce rozprostřeme směs z fazolek, nakrájených syrových brambor nadrobno nasekané cibule a česneku, zalijeme směsí šťáv, navrch položíme kuře, které osolíme a posypeme kari kořením. Hrnec uzavřeme, dáme do studené trouby, troubu zapneme na 220 °C a pečeme asi 1,5 hodiny podle velikosti kuřete. Nepodléváme a nepřidáváme žádný tuk.



www.netkucharka.cz