Tostadas

Kategorie: Luštěniny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: mexico

Suroviny
česnek
sůl
1 ks cibule
kmín
sádlo
smetana kysaná
pepř mletý
sýr strouhaný
200 g slanina anglická
2 lžíce protlak rajčatový
400 g plec vepřová
chilli
salát listový
350 g fazole černé
8 ks tortilly kukuřičné
salsa cruda


Postup
Fazole, nejlépe přes den namočené, uvaříme doměkka. Slaninu pokrájíme nadrobno a orestujeme ji spolu s cibulí dosklovata. Přidáme chilli, protlak a ještě chvíli restujeme. Vše zalijeme asi 200 ml vývaru a ochutíme česnekem a solí. Necháme 10 minut povařit. Hotové fazole scedíme a umeleme na masovém mlýnku. Vzniklou hmotu smícháme se směsí slaniny a protlaku. Měla by vzniknout pasta hustá asi jako bramborová kaše, kterou dle potřeby dochutíme.Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a spolu s kmínem ho uvaříme v osolené vodě doměkka. Když vychladne, natrháme ho po vláknech na nudličky. Kousky masa ještě opečeme na sádle dozlatova. Přidáme pepř, chilli a sůl. Připravíme si tortilly a potřeme fazolovou pastou, na ni dáme vepřové maso, vše posypeme salátem, sýrem a dochutíme kysanou smetanou a salsou.



www.netkucharka.cz