Kategorie: Cukroví Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
Ingredience:
100 g hořké čokolády
125 g másla
150 g hnědého cukru
3 vejce
300 g tvarohu
100 g polohrubé mouky
0,5 prášku do pečiva
0,5 vanilkového cukru
Postup
Postup přípravy: Troubu předehřejeme na 200 °C. Čokoládu nalámeme na kousky a v misce ji ve vodní lázni rozpustíme. Necháme prochladnout. Máslo s cukrem našleháme do pěny. Po částech zašleháme i celé vejce a tvaroh. Mouku smísíme s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem a zapracujeme ji do máslového krému. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme čokoládu. Z obou misek rovnoměrně lijeme těsto na plech. Vidličkou promícháme, aby vznikla mramorová kresba. Pečeme asi 30 minut.
www.netkucharka.cz