Mleté vepřové s paprikou a žampiony

Kategorie: Mleté maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
400 g mletého vepřového masa
8-10 žampionů
1 větší červená kapie
mletý pepř
sůl
saturejka
bobkový list
majoránka
houbové koření
sojová omáčka
olej


Postup
Postup přípravy: Předem si mírně povaříme celé žampiony v mírně osolené vodě (max. 10 minut). Po schladnutí je zbavíme nožiček a klouboučky nakrájíme na čtvrtiny, kapii nakrájíme na proužky. Na rozpálené panvi zprudka orestujeme mleté maso. Jakmile se maso zatáhne, osolíme a opepříme podle chuti (čerstvě mletý pepř je lepší) a přidáme nakrájené žampiony a kapii. Po 5 minutách přidáme 0,25 čajové lžičky houbového koření a stejné množství drcené majoránky. Mírně podlejeme vodou (max. 2 dcl) a necháme 5 minut podusit. Poté přidáme 2 polévkové lžíce kečupu, 3 bobkové listy a větší špetku saturejky. Opět podusíme asi tak 5 minut, ale na mírnějším ohni.
Příloha: těstoviny (kolínka) anebo rýže.



www.netkucharka.cz