Kategorie: Mleté maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
Ingredience:
400 g mletého vepřového masa
8-10 žampionů
1 větší červená kapie
mletý pepř
sůl
saturejka
bobkový list
majoránka
houbové koření
sojová omáčka
olej
Postup
Postup přípravy: Předem si mírně povaříme celé žampiony v mírně osolené vodě (max. 10 minut). Po schladnutí je zbavíme nožiček a klouboučky nakrájíme na čtvrtiny, kapii nakrájíme na proužky. Na rozpálené panvi zprudka orestujeme mleté maso. Jakmile se maso zatáhne, osolíme a opepříme podle chuti (čerstvě mletý pepř je lepší) a přidáme nakrájené žampiony a kapii. Po 5 minutách přidáme 0,25 čajové lžičky houbového koření a stejné množství drcené majoránky. Mírně podlejeme vodou (max. 2 dcl) a necháme 5 minut podusit. Poté přidáme 2 polévkové lžíce kečupu, 3 bobkové listy a větší špetku saturejky. Opět podusíme asi tak 5 minut, ale na mírnějším ohni.
Příloha: těstoviny (kolínka) anebo rýže.
www.netkucharka.cz