Vepřové medailonky na skořici s hrozinkami

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
sůl
2 lžíce másla
0,25 l masového vývaru
pepř
mletá skořice
50 ml bílého vína
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce sladké smetany
400 g vepřového masa (kýta)
mletá paprika
1 hrnek rozinek


Postup
Na omáčku si musíme předem připravit rozinky. Ty omyjeme pod vlažnou vodou a namočíme v bílém vínu, aby nabobtnaly. Stačí 2 hodinky, ale čím víc, tím líp. Vepřové maso si nakrájíme na medailonky. Zlehka jej naklepeme a okořeníme solí, skořicí a paprikou. Na pánvi si rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Pak snížíme teplotu a maso dohotovíme. Připravíme si světlou jíšku z rozehřátého másla a mouky. Zalijeme ji studeným masovým vývarem a přidáme sůl, pepř a skořici. Omáčku dobře provaříme a nakonec přidáme nabobtnalé hrozinky s vínem. Opět trochu povaříme. Do hotové omáčky přidáme pro zjemení trochu sladké smetany a najemno nasekanou petrželku. Omáčku samozřejmě přelijeme přes medailonky. Rýže je vhodná příloha.



www.netkucharka.cz