Květáková žemlovka

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
10 rohlíků (nebo žemlí)
1 menší květák
2 klobásky (mohou být i zbytky masa nebo uzenin)
2 dl mléka
4 vejce
sůl
mletý bílý pepř


Postup
Postup přípravy: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme skoro do měkka. Scedíme. Rohlíky nakrájíme na pláky, klobásku na kostičky. Do vymazaného pekáče uložíme vrstvu rohlíků, navrstvíme květák, posypeme klobáskou, zakryjeme vrstvou rohlíků. V mléce rozkvedláme vejce se solí a pepřem a zalejeme rohlíky. V troubě při střední teplotě pečeme asi 40 minut.
Podáváme teplé se salátem. Můžeme vylepšit o strouhaný sýr, který zamícháme do mléka.



www.netkucharka.cz