Vepřové kotlety na dezertním víně

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
50 g máslo
1,5 dl šlehačka
800 g vepřové kotlety
pepř a sůl
2 dl dezertní víno nebo vermut
1 lžíce - maizena


Postup
Naklepeme kotlety a maso osolíme a opepříme. Každý kousek masa opečeme z obou stran na rozpáleném másle. Potom oheň zmírníme a dopečeme doměkka.

Upečené maso vyjmeme a do tuku v pánvi nalijeme velmi opatrně víno. Jemně promícháme, povaříme a přidáme šlehačku s rozkvedlanou lžící maizeny. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

Omáčku podle chuti dokořeníme a osolíme. Kotlety vrátíme do omáčky a prohřejeme. Kotlety poklademe na talířky, dozdobíme a můžeme podávat například s bramborem.



www.netkucharka.cz