Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
50 g máslo
1,5 dl šlehačka
800 g vepřové kotlety
pepř a sůl
2 dl dezertní víno nebo vermut
1 lžíce - maizena
Postup
Naklepeme kotlety a maso osolíme a opepříme. Každý kousek masa opečeme z obou stran na rozpáleném másle. Potom oheň zmírníme a dopečeme doměkka.
Upečené maso vyjmeme a do tuku v pánvi nalijeme velmi opatrně víno. Jemně promícháme, povaříme a přidáme šlehačku s rozkvedlanou lžící maizeny. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Omáčku podle chuti dokořeníme a osolíme. Kotlety vrátíme do omáčky a prohřejeme. Kotlety poklademe na talířky, dozdobíme a můžeme podávat například s bramborem.
www.netkucharka.cz