Pikantní kapr ii.

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
kapr
směs koření (houbové koření
klobásové koření
grilovací koření)
mletý kmín
sůl
křen
niva
kečup
olej
citron
1 dcl červeného vína
1 lžička medu


Postup
Postup přípravy: Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citronem. Podlijeme červeným vínem s medem. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150-200 °C asi 40 minut. Při pečení maso neobracíme. Servírujeme se zeleninovou oblohou. Doporučená příloha: chéb, brambory, restované čerstvé houby, pivo, víno.



www.netkucharka.cz