Francouzská cibulová polévka s Velšským toustem

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
Polévka: 1 kg nakrájené cibule
20 g mouky
0,5 láhve Cider (jablečné víno)
2 l kuřecího vývaru
olivový olej
125 g Velšský toust: ementálu
125 g čedaru
1 žloutek
pár kapek worchesterové omáčky
kayenský pepř
125 g smetany
toustový chléb


Postup
Postup přípravy: Smícháme všechny přísady pro toust a namažeme na chléb. Cibuli usmažíme na olivovém oleji, až zesklovatí. Přidáme mouku a vaříme cca 2 minuty. Přidáme jablečné víno a vaříme, dokud se nám asi tak dvě třetiny nevypaří. Přidáme kuřecí vývar a vaříme zhruba půl hodiny. Na závěr nalejeme polévku do misky, na vršek položíme toust a grilujeme, dokud se chléb krásně nezpeče.



www.netkucharka.cz