Velikonoční polévka

Kategorie: Masové polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
2 l vývaru z uzeného masa
0,5 l smetany ke šlehání
vejce podle počtu strávníků
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 bobkový list
celý pepř
5 ve slupce uvařených brambor
ocet


Postup
Postup přípravy: Do vývaru dáme vařit cibuli, bobkový list a pepř. Když je cibule měkká, vývar přecedíme. Do vývaru pomalu vlejeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku. Chvíli povaříme, potom dosolíme, dochutíme octem a na naběračce pomalu vkládáme celá vejce, tak aby se nerozlila. Chvíli jemně povaříme, aby se žloutky srazily. Brambory nakrájené na kostičky dáme přímo do talíře a zalejeme polévkou tak, aby každý měl v talíři jedno vejce.



www.netkucharka.cz