Alenčina šílená polévka

Kategorie: Zeleninové polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 lžíce rajského protlaku
několik stroužků česneku
bazalky
Ingredience::
lžička Divočiny směs koření
oregána
hrst mražené zeleniny
1 litr vody
lžíce worchestrové omáčky
šťáva z půlky citronu
lžíce vinného octa
majoránky
2 lžičky mleté papriky
1 cibule
chilli
lžíce sojové omáčky
hrst vloček
hrst rýže
1 mrkev


Postup
Postup přípravy: Dáme si vařit vodu, přidáme rýži a vločky, dále pak nakrájenou cibuli, mrkev a část česneku. Přidáme také všechno koření a rajský protlak. Vaříme dokud není rýže měkká. Jakmile rýže změkne, přídáme mraženou zeleninu. Přivedeme k varu a ihned odstavíme. Nakonec polévku dochutíme vinným octem, štávou z citrónu, sojovou a worchestrovou omáčkou. Popřípadě ještě osolíme. Také do polévky můžeme spolu s mraženou zeleninou přidat nakrájené rajčátko.

Tato polévka je opravdu šílená. Chutná totiž jenom mně. Miluju kombinaci ostrého, kyselého a kořeněného, což tato polévka 100% splňuje. Je také velmi rychlá a dietní. Nedoporučuju vařit celé rodině k nedělnímu obědu, to by vás asi hnali. Ale pro zajímavost to někdo zkusit můžete a když tak pak napište jaká byla.



www.netkucharka.cz