Asijské závitky Nem-Nem

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Glutasol
0,5 kg vepřová kýta
vejce
100 g hlávkováho bílého zelí
pivo
3 střední cibule
kmín
čtvercový tenký rýžový papír
sojová omáčka
černé sušené houby Jidášovo ucho (hrst)
sůl
skleněné rýžové nudle
Pozn. suroviny jsou k dostání i v některých hypermarketech, rýžový papír a Shiraka u vietnamců.
chilli omáčka nejépe thajská Shiracha


Postup
1. Nejdříve namočíme houby na 0,5 hod. do teplé vody, až zvětší 3x svůj objem a jsou měkké.
2. Maso pomeleme, cibuli nakrájíme na jemno, skleňené nudle namočíme a pokrájíme na kousky, zelí pokrájíme na jemno, měkké houby pokrájíme na jemné nudličky - střed odstraníme, všechno dokonale smícháme přidáme ostatní ingredience opět promícháme a necháme odpočinout.
3. Z masa vytvarujeme asi 8 cm dlouhé válečky, něco jak čevabčiči (bude jich hodně). Na čistou kuchyňskou linku položíme rýžový papír. Pozor! je křehký, nesmí se zlomit! Do nádoby rozprašovače vlijeme pivo z vodou 1:1 asi 2dcl.
4. Papír postříkame pivem,až změkne.Položíme na něj váleček a zabalíme jak miminko, důkladně konce přehneme.
5. Do rozpálené fritézy opatrně dáváme obalováné závitky a usmažíme do zlatova.
6. Závitky podáváme s jasmínovou voňavou rýži. Spávně usmažený závitek musí křupat.



www.netkucharka.cz