Bylinkový králík

Kategorie: Králík
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 králík
50 g slaniny
1 cibule
1 mrkev
0,25 celeru
3 stroužky česneku
marináda:
3 lžíce oleje
1 lžíce sekané petrželky
1 lžička oregana
1 lžička šalvěje
sůl


Postup
Králíka rozdělíme na porce, které potřeme ze všech stran marinádou, připravenou smícháním všech přísad. Necháme do druhého dne odležet.
Druhý den na kostičkách slaniny zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu a nasekaný česnek. Vložíme králíka, podlijeme a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.

Přílohy:
vařené brambory, rýže



www.netkucharka.cz