Dušený králík

Kategorie: Králík
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1,4kg králíka
3 větší cibule
8 středních rajčat
2 stroužky česneku
1 dlouhou červenou feferonku
4 lžíce oleje
sůl
bílý pepř
0,25 l bílého vína
1 lžička šalvěje


Postup
Králíka omyjeme a rozdělíme na 8 kousků. Rajčata rozčtvrtíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na špalíky. Česnek oloupeme a usekáme najemno. Feferonku pokrájíme na tenké kroužky.
V hlubším pekáčku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme rajčata, cibuli, česnek a feferonku. Podlijeme 0,125 l bílého vína a 0,125 l vody, přikryjeme poklicí a necháme 1 hodinu dusit.
Po 30 minutách přilijeme zbývající víno a přidáme šalvěj.
Hotový pokrm ochutíme solí a pepřem.

Přílohy:
bílý chléb



www.netkucharka.cz