Šneci po italsku

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
24 živých vyprázdněných hlemýžďů
česnek utřený v soli a olivovém oleji


Postup
Postup přípravy: Tento recept je z tzv. divokých. Hlemýždě si tímto způsobem připravují italští vinaři. Jedí se tzv. vyprázdnění tj. nechaní bez potravy alespoň týden. Živí hlemýždi se pečou na ohni, nebo na roštu na grilování, po upečení se vytáhnou vidličkou z ulity a po omočení v rozetřeném česneku se konzumujíi s vnitřnostmi.
Příloha - chléb a Chianti.

A i když se to bude zdát odvážné tvrdím, že je to pochoutka. Jedl jsem a mohu doporučit. Vlámové je konzumují s malou obmněnou. Hlemýždě uvaří, a po vytáhnutí z ulity je napíchnou na jehlu. Rožní se bez jakýchkoliv přísad. I v tomto případě se jedná o konzumaci s vnitřnostmi. Když jsem to v Itálii jedl, tak jsem se dozvěděl, že jsou čuňata, která hlemýždě jedí i nevyprázdněné, a je to též prý pochoutka. No těch lahví vína bylo dost, a tak nevím jestli to nebyla vinařská latina.



www.netkucharka.cz