Buchta jeho veličenstva

Kategorie: Buchty
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
350 g sušené ovoce (fíky
meruňky
švestky
kandovaná pomerančová kůra)- nakrájené na kousky
120 ml Earl Grey čaje
225 g polohrubé mouky smíchané s 0,5 a ještě troškou pečícího prášku a špetičkou soli
100 g másla
100 g hnědého cukru
1 vejce - rozšlehané


Postup
Postup přípravy: Naložit ovoce do čaje, dokud směs nezchladne. Předehřát troubu na 160 °C. Vymazat a vyložit pečícím papírem kulatou rozebírací formu o průměru 15 cm. Mouku přesijeme do misky. V kastrolku rozpustíme máslo, vmícháme cukr. Ovoce scedíme, čaj zachováme. Ovoce rozmícháme v másle a cukru. Do mouky postupně vmícháme směs másla s ovocem a rozšlehané vejce. Přidáme čaj, zdá-li se nám těsto tuhé. Nalijeme do formy, povrch formy přikryjeme pomaštěným pečícím papírem, abychom předešli ztmavnutí povrchu. Pečeme 1 hodinu.
Tento recept se skutečně takto jmenuje, plus všechny tituly. Publikoval ho kuchař prince Charlese. Peníze z publikace věnoval na zdravotnickou charitu. Já jsem použila formu s průměrem 19 cm, buchta byla hotová o 10 minut dříve a vysoká tak, jak my jsme u buchet zvyklí. A byla moc dobrá.



www.netkucharka.cz