Kuře na sladkokyselo

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2,5 ml (0,5 lžičky) soli
10 ml (2 lžičky) kukuřičného škrobu
1 kuřecí prsíčka nakrájená na kostky 1 cm velké
1 jarní cibule, oloupaná a hrubě nakrájená na špalíčky 1 cm velké
25 g bambusových výhonků nakrájených na plátky
1 zelená paprika, zbavená semen a nakrájená na tenké plátky
2,5 cm čerstvého kořene zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky
2 očištěné mrkve nakrájené na tenké nudličky 2,5 cm dlouhé
1 stroužek česneku, oloupaný a nasekaný
30 ml (2 lžíce) oleje
TESTÍČKO:
100 g hladké mouky
25 g kukuřičného škrobu
1 malé vejce
fritovací olej
OMÁČKA:
15 ml (1 lžíce) jemného přírodního cukru
15 ml (1 lžíce) červeného vinného nebo bílého octa
15 ml (1 lžíce) sójové omáčky
15 ml (1 lžíce) rajského protlaku
450 ml kuřecího vývaru
špetka Glutasolu
10 ml (2 lžičky) kukuřičného škrobu


Postup
1. Smícháme sůl a kukuřičný škrob. Obalíme v něm kousky kuřete. Těstíčko získáme smícháním prosáté mouky, kukuřičného škrobu s vejcem a přiměřeným množstvím vody. Dobře je ušleháme. Rozpálíme fritovací olej. Kousky kuřete ponoříme do těstíčka a fritujeme, až jsou zlatohnědé a křupavé. Necháme je na ubrousku okapat a uchováváme v teple. Ve woku rozpálíme 30 ml (2 lžíce) oleje a za stálého míchání smažíme cibuli, zázvor a česnek 2-3 minuty. Přidáme mrkev a smažíme 2 minuty. Přidáme zelenou papriku a smažíme 2 minuty. Přidáme bambusové výhonky, osolíme a důkladně promícháme. Všechny přísady do omáčky smícháme a nalijeme na uvařenou zeleninu. Povaříme 2-3 minuty, až omáčka zhoustne a zprůsvitní. Usmažené kousky kuřete urovnáme na servírovací mísu a přelijeme je sladkokyselou omáčkou.



www.netkucharka.cz