Kuřecí zelené chilli

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
OMÁČKA:
5 ml (1 lžička) světlé sójové omáčky
5 ml (1 lžička) tmavé sójové omáčky
sůl podle chuti
10 ml (2 lžičky) kukuřičného škrobu
5 ml (1 lžička) sezamového oleje
5 ml (1 lžička) sladového octa
250 ml kuřecího vývaru
KOŘENÍ:
sůl podle chuti
čerstvě mletý černý pepř podle chuti
špetka Glutasolu (není nutný)
30 ml (2 lžíce) tmavé sójové omáčky
15 ml (1 lžíce) světlé sójové omáčky
5 ml (1 lžička) kukuřičného škrobu
10 ml (2 lžičky) rýžového vína nebo suchého sherry
450 g vykostěného kuřecího masa nakrájeného na kousky velké jako sousto
45 ml (3 lžíce) oleje
3 nasekané jarní cibulky
2,5 cm čerstvého kořene zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky
2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
1 zelená paprika zbavená semen a nakrájená na kousky
2-3 zelené chilli papričky nakrájené na podélné plátky


Postup
1. Smícháme přísady do omáčky. Dále smícháme kořenicí přísady a přidáme kuře. Marinujeme je 10 minut. Kuře necháme okapat a tekutinu vylijeme. Zahřejeme 15 ml (1 lžíci) oleje a cibuli, zázvor a česnek smažíme za stálého míchání 2 minuty. Přendáme na mísu. Přilijeme zbývající olej, kuře smažíme a mícháme 3 minuty. Přidáme směs zelených paprik a chilli papriček a za stálého míchání je smažíme 2 minuty. Přidáme směs cibule a dobře promíchané přísady do omáčky a vaříme 3-4 minuty, než omáčka zhoustne. Ihned podáváme.



www.netkucharka.cz