Prostě skvělé kuře

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience: celé kuře
0,5 kg kysaného zelí
3 velké cibule
špek nebo jiná uzenina
sůl
šlehačka


Postup
Postup přípravy: Do pekáče s trošičkou oleje vkládáme na hrubá kolečka nakrájenou cibuli. Posolíme. Na toto položíme všechno omyté kysané zelí (syrové). Osolíme. Na to pokládáme naporcované a osolené kuře. To vše zalejeme šlehačkou. Nejdříve dusíme v přikrytém pekáči - po změknutí kuřete i zelí (cca. 30 min na 200 °C), odklopíme a doděláme kuřátku červenou kůrčičku. Podávat můžeme s bramborovou kaší (vypadá to podivně, ale chutná skvěle) nebo klidně i s houskovým knedlíkem.



www.netkucharka.cz