Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
Ingredience: celé kuře
0,5 kg kysaného zelí
3 velké cibule
špek nebo jiná uzenina
sůl
šlehačka
Postup
Postup přípravy: Do pekáče s trošičkou oleje vkládáme na hrubá kolečka nakrájenou cibuli. Posolíme. Na toto položíme všechno omyté kysané zelí (syrové). Osolíme. Na to pokládáme naporcované a osolené kuře. To vše zalejeme šlehačkou. Nejdříve dusíme v přikrytém pekáči - po změknutí kuřete i zelí (cca. 30 min na 200 °C), odklopíme a doděláme kuřátku červenou kůrčičku.
Podávat můžeme s bramborovou kaší (vypadá to podivně, ale chutná skvěle) nebo klidně i s houskovým knedlíkem.
www.netkucharka.cz