Povedené řízky z kýty

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
1 kg kýty
4 vejce
sůl
pepř
česnek (nemusí být)
hladká mouka
strouhanka


Postup
Postup přípravy: Kýtu nakrájíme na řízky (já raději menší kusy) a naklepeme. 2 vejce rozšleháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Soli dávám kávovou lžičku, dodatečně už nesolím. Řízečky namáčím ve vejci a dávám do umělohmotné krabičky s víčkem do lednice. Nechám uležet 24 hodin a potom obaluji v mouce, vajíčku a strouhance.
Tyto řízky jsou velice křehké a od té doby, co jsme přišli na tento způsob, jiné neděláme. Budete příjemně překvapeni!



www.netkucharka.cz