Protýkaná telecí kýta

Kategorie: Telecí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
600 g telecí kýty
100 g mrkve
100 g celeru
80 g cibule
100 g brokolice
50 g hrášku
60 g oleje
40 g hladké mouky
150 ml smetany
sůl
muškátový květ


Postup
Postup přípravy: Telecí kýtu prošpikujeme celerem s mrkví, osolíme a zprudka opečeme na oleji s cibulí. Přilijeme 200 ml vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme 500 ml vody. Prošleháme, povaříme a procedíme na vařenou brokolici s hráškem, ochucenou muškátovým květem. Společně zvolna povaříme. Nakrájíme plátky masa s mozaikou, vedle přidáme zeleninu s omáčkou. Podáváme s rýží nebo těstovinami.



www.netkucharka.cz