Játra na jehle

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
600 g vepřových jater
špetka soli
špetka pepře
špetka indického koření
4 lžíce rostlinného oleje
250 g pikantní klobásy
12 zelených oliv
4 stroužky česneku
2 cibule
1 zelená paprika


Postup
Postup přípravy: Na kolečka nakrájíme klobásu, cibuli, očištěnou papriku. Na pánvi rozpálíme olej a mezitím nakrájíme játra na větší kostky a cca 10 minut opékáme. Pak játra mírně osolíme, opepříme a přidáme špetku indického koření. Vše postupně napichujeme na jehlu nebo špejli (kousek jater, kolečko klobásy, cibuli, papriku a olivu...). Jehly pečeme zhruba 0,5 hodiny. Stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a poklademe je na opečené špízy. Podáváme s hranolkami a zeleninovou oblohou.



www.netkucharka.cz