Mořský jazyk v mandlích

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
125 g divoké rýže
60 g strouhaných mandlí
2 lžíce pšeničných klíčků
4 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
2 bílky
4 filety mořského jazyka
1 lžíce octa
1 lžíce olivového oleje
400 g očištěného špenátu
2 červená jablka pokrájená na dílky
1 strouhaná mrkev


Postup
Rýži uvaříme podle návodu. Mezitím předehřejeme troubu na 200 stupňů. Na jednom talíři promícháme mandle s klíčky, na druhém mouku se 0,25 lžičkou soli a pepřem. Bílky rozšleháme. Filety obalíme nejprve v moučné směsi, potom v bílcích a nakonec v mandlích. Na plechu vyloženém papírem na pečení pečeme v troubě 12 minut.
Smícháme ocet se 0,25 lžičky soli a pepřem a vše rozšleháme s olejem. Špenát spolu s dílky jablek a strouhanou mrkví prohříváme na lžíci připravené omáčky, dokud se špenát nesvaří. Rýži smícháme se zbylým nálevem. Mořský jazyk podáváme s rýží a obložíme plátky citrónu.



www.netkucharka.cz