Pečený platýs s cibulkou

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
půlka okurky
2 lžíce estragonového octa
1 cibule
sůl
cukr
bílý pepř
4 lžíce oleje
kopr
400 g platýse
2 lžíce citrónové šťávy
hladkou mouku
50 g prorostlé slaniny
2 menší pórky
2 větší rajčata
1 citrón
pepř


Postup
Okurku nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Ocet ochutíme solí, cukrem, bílým pepřem a zašleháme do něj vidličkou 2 lžíce oleje. Kopr najemno nakrájíme. Plátky okurky, cibuli a kopr zalijeme dresinkem a necháme v chladu uležet.
Platýse zakapeme citrónovou šťávou a lehce obalíme v hladké mouce. Zbytek oleje zahřejeme na pánvi a ryby v něm po každé straně 6-8 minut dorůžova opékáme.
Slaninu nakrájíme na kostičky. Pórek pokrájíme na kroužky. Rajčata nakrájíme na kostičky a citrón na plátky. Slaninu opečeme přidáme pórek, mírně podlijeme trochou vařící vody a 4 minuty dusíme. Přidáme rajčata a plátky citrónu a ještě asi 4 minuty podusíme. Potom podle chuti osolíme a posypeme pepřem.

Přílohy:
pečivo a okurkový salát



www.netkucharka.cz