Fantastická krkovička

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
3-4 plátky krkovičky
2-3 středně velké červené cibulky
čerstvý tymián
šalvěj
olivový olej
dobře prorostlá slanina (na každý plát masa - 2 plátky) 3-4 stroužky česneku
Marináda:
1 Morca-Della (stačí polovička)
2 lžíce hořčice
1 lžička francouzské hořčice
trošku olivového oleje
3-4 stroužky česneku
koření Tzaziki
trochu sójové omáčky
vegeta
pepř


Postup
Postup přípravy: Do pekáče nalejeme trošku olivového oleje, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, lístky šalvěje a tymiánu. Maso naklepeme, potřeme marinádou z obou stran, vložíme na cibuli. Česnek nakrájíme na silnější plátky a vždy 1 stroužek rozložíme na maso. Přikryjeme slaninou a necháme alespoň hodinu odležet. Před pečením podlejeme sklenicí vody, přiklopíme poklicí a pečeme při 175 °C (elektrická trouba) přiklopené hodinu, druhou hodinu už necháme péct bez pokličky, ať se upeče do křupava.
Marináda: morca delu, hořčici, olivový olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a všechno ostatní koření smícháme. Pokud bude málo slaná přisolíme, ale pozor nepřehánět, protože navrch přijde slanina.
Příloha: doporučuji předem uvařené nové brambory ve slupce upečené v troubě - okořeněné, osolené a pocákané olivovým olejem, ale myslím, že i bramborovou kaší se nedá nic pokazit.



www.netkucharka.cz