Květák zapékaný se sýrem

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
1 větší květák
30 cm dlouhý pórek
30 g másla
100 g ementálu
2 dl mléka
sůl
pepř
strouhaný muškátový oříšek


Postup
Postup přípravy: Na čtvrtky nakrájený květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pórek nakrájíme na kolečka. Začneme urovnávat jednotlivé suroviny do zapékací nádoby, větší růžičky květáku můžeme rozpůlit, květák rozprostřeme v zapékací nádobě, kterou si předem vymažeme máslem. Květák posypeme nakrájeným pórkem a připravíme ochucené mléko se sýrovou omáčkou. Nejdříve mléko ohřejeme, osolíme, trochu opepříme a necháme v něm rozpustit polovinu předepsané porce ementálu, který před vmícháním do mléka nastrouháme. Mléko se sýrem dochutíme muškátovým oříškem, vše spolu dobře promícháme. Omáčkou zalejeme květák s pórkem, směs zalitou omáčkou posypeme zbylým sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě asi 15minut.



www.netkucharka.cz