Fazolky se žampiony a saturejkou

Kategorie: Luštěniny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 3
Náročnost:
Autor:

Suroviny
400 g brambor
sůl
1 lžička kmínu
1 bobokový list
500 g fazolek
1 červená paprika
pepř
1 svazek saturejky
200 g kabanosu
1 cibule
20 g másla
200 g žampionů


Postup
Brambory uvaříme ve slupce se solí, kmínem a bobkovým listem asi 25 minut. Fazolky nakrájíme na nudličky. Papriky rozčtvrtíme, vyřízneme semeník a lusky nadrobno nakrájíme.
Zeleninu se solí, pepřem a saturejkou vaříme 10 minut ve 125 ml vody, poté přeložíme do síta a vývar zachytíme.
Brambory scedíme, oloupeme, necháme vychladnout a rozkrájíme na kostky, uzeninu na kolečka. Pokrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme brambory a prudce opečeme. Žampiony rozčtvrtíme, přidáme s fazolkami a paprikou k bramborám. Přilijeme trochu fazolového vývaru, přikryjeme poklicí a dusíme 5-10 minut.



www.netkucharka.cz